Inox posuđe

Inox posuđe

Fenomenalnih karakteristika,skraćuje vreme kuvanja i pomaže Vam da iskoristite što više hranljivih sastojaka iz namirnica koje pripremate. Posude od inox-a dobro provode toplotu i ekonomične su.

Mogu se koristiti na svim vrstama grejnih podloga,kao i za pripremu najraznovrsnije hrane.

Inox / nerđajući čelik /često nazvan i rosfraj (nem. Rostfreier Stahl- nerđajući čelik)-posebna legura koja mora sadržati najmanje 50% gvožđa.Inox je materijal vrhunskog kvaliteta koji omogućava da u dugotrajnom kontaktu sa vodom,ili vlagom,ne korodira i ne oksidira.Inox ima i visok stepen čvrstoće i hemijske neutralnosti,antibaktericidan je i omogućuje potpunu neutralnost mirisa i ukusa.

Inox zahvaljujući svojim kvalitetima ima široku primenu od arhitekture do prehrambene industrije.

Inox lim spada u nereaktivne materijale ( hrana kada je vruća brzo reaguje sa okruženjem),pa je zato i odličan izbor za zdravo pripremanje hrane ,jer neće menjati sastav i ukus namirnica,bez obzira  da li sadrže kiseline masti ili soli u većoj ili manjoj količini.

Posuđe od inoxa je otporno na visoke temperature,ne puca ,i kada pripremate hranu u njemu,ako ga pravilno koristite ne morate dodavati veće količine vode ili ulja.

Inox posuđe je izdržljivo,traje godinama,ne može se lako oštetiti i lako je za održavanje.

Najbolje inox posude imaju debela dna koja dugo i ravnomerno održavaju temperaturu,pa su tako i energetski ekonomična.Pogodne su za spremanje i na plinskim i na električnim površinama,a obzirom da dugo održavaju toplotu,mogu da skrate vreme kuvanja i upola.

Posude od inox-a imaju sve navedene karakteristike,čuvaju prirodni miris i ukus hrane,štede energiju,na duže staze i novac.Zadržavaju hranljive sastojke hrane,a zahvaljujući svojim antibaktericidnim svojstvima čuvaju Vaše zdravlje.

Prikazani svi od ukupno 9 rezultata

Scroll