Drvenarija

Drvenarija

Kroz istoriju razvoja materijala za posuđe,drveno posuđe je bilo u svakodnevoj upotrebi jer je bilo lako dostupno,i lako za obrađivanje.Dakle,drveni pribor ima viševekovnu tradiciju u skoro svim kulturama i na svim kontinentima.Čak i sa pojavom plastike,drvene varjače,daske za sečenje mesa ili drvene kutije za hleb nisu prestale da se koriste.

Daske za sečenje ili serviranje hrane jedan je od glavnih delove svake kuhinje.Ako je potrebno da nešto usitnite,iseckate,obradite meso čekićem,najbolje ćete to učiniti na kuhinjskoj dasci.

Drveni pribor je zdraviji u odnosu na pribor napravljen od čelika ili plastike,jer se na drugim materijalima bakterije nesmetano zadržavaju i razvijaju,dok drvo im prirodnu otpornost koja uništava bakterije.Takođe,drvene daske štite Vaše noževe od ubrzanog tupljenja.

Bilo da ste izabarali dasku od trešnje,bukve,oraha/nekog drugog drveta ili njihove kombinacije,svaka daska je kvalitetna na svoj način,zavisno od njene namene.

Drenarija za domaćinstvo Vam može trajati i nekoliko godina,ukoliko je pravilno održavate.Ne smete je izlagati visokim temperaturama i ne smete je potapati u vodi.Potrebno je i da je premažete zažtitnim uljem kako bi je sačuvali od pucanja.

Prikazani svi od ukupno 16 rezultata

Scroll