Kadionica sa postoljem

Karakteristike proizvoda :

  • Visina kadionice iznosi 9 cm
  • Prečnik kadionice iznosi 7 cm, sa ( ručkom iznosi 10, 5 cm)
  • Izrađena je od gline , sa keramičkim premazom
  • Ručna izrada

250,00 RSD

Šifra proizvoda: 1926 Kategorija:

Opis

Kadionica sa postoljem je posuda za paljenje tamjana i kađenje. U kadionicu stavljamo užareni briket, na koji se stavlja tamjan, koji topljenjem oslobaša dim prijatnog mirisa. Koristimo ih u hramovima, ali i u domovima vernika. Mogu biti izrađene od mesinga, keramike, mogu biti pozlaćene, posrebrene…

Kadionica u domu je uglavnom ručna, napravljena je od keramike, sa lakiranim premazom, koji joj daje posebnu notu. Kadionica, kao i žar u njoj simbolizuje ljubav prema veri i toplotu hrišćanske duše. Prijatan miris tamjana simbolizuje blagodat Svetog duha. Kadionica se upotrebljava prilikom svake molitve. Domaćin kadi, držeći kadionicu u desnoj ruci, i istom čini znak krsta. Kadionica zauzima posebno mesto, i treba joj dodeliti svečano mesto.

Kadionica sa postoljem ručno je izrađena od prirodnih materijala- gline. Glina je prirodni materijal, koji odlikuje poroznost, i ima veliku moć upijanja. Čaša poseduje keramički premaz u bež boji, sa prelivima u različitim nijansama bež boje. Doprineće elegantnom i svečanom izgledu Vaše slavske trpeze.

Za održavanje glinenog posuđa preporučujemo ručno pranje, toplom vodom, sa sodom bikarbonom. Ne preporučujemo pranje u mašini za pranje posuđa.

Pogledajte našu celokupnu slavsku ponudu, i napravite sami svoj slavski komplet.

Karakteristike proizvoda :

  • Visina kadionice iznosi 9 cm
  • Prečnik kadionice iznosi 7 cm, sa ( ručkom iznosi 10, 5 cm)
  • Izrađena je od gline , sa keramičkim premazom
  • Ručna izrada

Boja/ nijansa  se može razlikovati u odnosu na sliku, prilikom naručivanja, naglasite boju/ nijansu koja Vam je potrebna.

** U želji da budemo što precizniji i tačniji u opisu proizvoda ulažemo mnogo truda i sredstava, ali ipak ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške.
** Sve cene su sa PDV-om

Dodatne informacije

Težina 0,3 kg

Naziv proizvoda: Kadionica sa postoljem
Vrsta robe: Kadionica
Zemlja porekla: Srbija
Distributer: TUR „Gasiks“, Čitluk, Kruševac
Prava potrošača Zagarantovana sva prava kupaca po osnovu zakona o zaštiti potrošača

Možda će vam se svideti …

Scroll