Šerpa 30 cm – Grnčarija Zlakus

  • Zemljana šerpa Zlakus
  • Ručni rad
  • Dimenzije: 30 cm

5.290,00 RSD

Šifra proizvoda: 880 Kategorija:

Opis

Šerpa 30 cm – Grnčarija Zlakus – prodaja najkvalitetnijeg zemljanog posuđa ručno rađenog u Zlakusi prema tradicionalnoj recepturi staroj gotovo četiri veka.

Sve  posude su izrađene od mešavine gline i mlevenog kamena kalcita koji posuđu daje dodatnu čvrstinu i trajnost.

Originalno zlakuško posuđe možete prepoznati po zaštićenom znaku – ćiriličnom natpisu „Zlakusa“, pečatu grnčara koji je posudu izradio i dlanu koji predstavlja ručni rad.

Šerpa 30 cm – Grnčarija Zlakus – Uz svaku našu posudu dobijate sertifikat kvaliteta i originalnosti, kao i deklaraciju sa uputstvom za upotrebu (Na slikama).

Dimenzija šerpe je : 30 cm

*Posudu prvo operite novim, čistim sunđerom i toplom vodom, od prašine i nečistoća. Nakon što ste popsudu oprali, nalijte je vodom i ostavite preko noći da odstoji. Prospite vodu i osušite. Kada ste posudu osušili premažite je tankim sojem masti. Ukoliko ne koristite mast, možete koristiti bilo koje biljno ulje.  Nakon što ste posudu namazali ubacite je u hladnu rernu Vašeg šporeta, tempereturu rerne podesite na 250 °C, i pecite prazan sud sat vremena. Nakon  sat vremena ugasite rernu i pustite da se sve ohladi.

Zemljane posude ne trpe nagle promene temperature.

Pravilno održavanje glinenih posuda omogućiće Vam da ih koristite dugi niz godina. Nakon svake upotrebe posudu operite toplom vodom i čistim sunđerom, bez upotrebe deterdženta.

** U želji da budemo što precizniji i tačniji u opisu proizvoda ulažemo mnogo truda i sredstava, ali ipak ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške.
*** Sve cene su sa PDV-om.

Dodatne informacije

Težina 10 kg

Naziv proizvoda: Grnčarija šerpa 30 cm Zlakus
Vrsta robe: Grnčarija šerpa
Zemlja porekla: Srbija
Distributer: TUR „Gasiks“, Čitluk, Kruševac
Prava potrošača Zagarantovana sva prava kupaca po osnovu zakona o zaštiti potrošača

Scroll