Spremanje hrane u prirodi – DRVO (ĆUMUR) ili PLIN

Spremanje hrane u prirodi je jedna od najlepših aktivnosti koju možete doživeti tokom boravka na otvorenom sa prijateljima, izletu, kampovanju, planinarenju itd.  Kuvanje hrane na ćumuru I drvima ima svoje čari, kao i kuvanje na plinskom gorioniku ili rešou. U ovom tekstu, otkrićemo vam koje su prednosti kuvanja hrane u prirodi na drvima ili plinu, kao I njihove mane, kao I kako sigurno ugasiti vatru nakon kuvanja. Bez obzira da li ste ljubitelj roštilja, kampovanja ili jednostavno uživate u pripremi hrane na otvorenom, ovaj tekst će vam rešiti dilemu koji način spremanje hrane je najbolji za vas.

kuvanje u prirodi na plinu

Spremanje hrane na plinu u prirodi

Kuvanje na plinskim gorionicima u prirodi ima nekoliko prednosti u odnosu na druge načine kuvanja u prirodi. Neki od njih su:

Ove prednosti čine plinske gorionike popularnim izborom za kuvanje u prirodi, kao što su kampovanje, planinarenje, ribolov i druge aktivnosti na otvorenom.

kuvanje-na-drvima

Spremanje hrane na drvima u prirodi

Prednosti kuvanje hrane na drvima (ćumuru) su:

Međutim, postoji nekoliko nedostataka kuvanja na drvima, uključujući duže vreme potrebno za zagrevanje, potrebu za konstantnim nadgledanjem, i često je teže održavati temperaturu u poređenju sa plinskim gorionicima. Takođe, ovo može da ostavi trag na okolnom prostoru, pa treba biti oprezan kada kampujete ili kuvate na ovaj način.

gasenje-vatre-u-prirodi

Bezbedno gašenje vatre nakon kuvanja na drvima u prirodi je izuzetno važno kako bi se sprečilo širenje požara i očuvanje okoline. Evo nekoliko saveta za bezbedno gašenje vatre:

Važno je da budete pažljivi i oprezni kada kuvate na otvorenom, i da uvek imate dovoljno vode i drugih materijala za gašenje vatre pri ruci.

 

 

Scroll