Tavče 4

Karakteristike proizvoda :

  • Namenjena za serviranje hrane i pecenje u rerni
  • Kapacitet posude : 4 porcije
  • Dimenzije posude : 28 cm x 19 cm
  • Dubina posude iznosi 6, 5 cm

1.050,00 RSD

Opis

Tavče 4 predstavlja glinenu posudu za tradicionalno pripremanje hrane. Pripremanje hrane u ovoj posudi omogućava Vam da kuvate i pripremate na potpuno zdrav i prirodan način. Posuda je namenjena za serviranje i posluživanje hrane ali Vam može služiti i da hranu zapečete u rerni.

Tavče 4 izrađeno je od mešavine gline i mlevenog kamena kalcita, sa glazurom. Glina je materijal čija je glavna odlika  velika poroznost, zbog koje upija tečnost. Jako je važna priprema glinenih posuda za upotrebu, koji je isti za sve vrste glinenih posuda.

Posudu prvo operite novim, čistim sunđerom i toplom vodom, od prašine i nečistoća. Nakon što ste popsudu oprali, nalijte je vodom i ostavite preko noći da odstoji. Prospite vodu i osušite. Kada ste posudu osušili premažite je tankim sojem masti. Ukoliko ne koristite mast, možete koristiti bilo koje biljno ulje.  Nakon što ste posudu namazali ubacite je u hladnu rernu Vašeg šporeta, tempereturu rerne podesite na 250 °C, i pecite prazan sud sat vremena. Nakon  sat vremena ugasite rernu i pustite da se sve ohladi.

Zemljane posude ne trpe nagle promene temperature.

Pravilno održavanje glinenih posuda omogućiće Vam da ih koristite dugi niz godina. Nakon svake upotrebe posudu operite toplom vodom i čistim sunđerom, bez upotrebe deterdženta.

Karakteristike proizvoda :

  • Namenjena za serviranje hrane i pecenje u rerni
  • Kapacitet posude : 4 porcije
  • Dimenzije posude : 28 cm x 19 cm
  • Dubina posude iznosi 6, 5 cm

** U želji da budemo što precizniji i tačniji u opisu proizvoda ulažemo mnogo truda i sredstava, ali ipak ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez greške.
*** Sve cene su sa PDV-om.

Dodatne informacije

Težina 0,9 kg

Naziv proizvoda: Tavče 4
Vrsta robe: Zemljano posuđe
Zemlja porekla:  Srbija
Distributer: T.U.R Gasiks Čitluk, Kruševac
Prava potrošača Zagarantovana sva prava kupaca po osnovu zakona o zaštiti potrošača

Možda će vam se svideti …

Scroll